Det är ingen tillfällighet varför vissa människor är på gott humör jämt och ständigt med andra människor är kvar i ett dåligt humör.

Humöret är verkligen vår största vädermätare på om vi är rätt ute i livet eller inte. Människor har dessutom allt att vinna på att träna upp sitt humör. Att vara vältränad i att kunna kontrollera vilket humör man är på är, som jag ser det, den enskilt viktigaste förmågan man kan ha, oavsett vilket arbete det gäller.

En säljare som är vältränad i att hålla humöret uppe fortsätter att leverera även de dagar då försäljningen dippar. En som arbetar med service, support eller har kundkontakter har allt att vinna på att kunna bemästra sitt humör när en krävande kund eller energitjuv dyker upp. Att kunna gå från stressad till laddad och på ett strålande humör kan lyfta vilket arbetslag som helst.

Humör är heller ingenting man skall ta lätt på. Vad många inte förstår är vilka faktorer som ligger bakom ett fördelaktigt humör.

Det är lätt att tänka att “hon är ju alltid på glatt humör” eller “han har humöret i blodet”.
Men bakom varje glad och fungerande person finns det mängder av processer och faktorer som fungerar väl. För vissa har tillfälligheterna gjort att de här processerna fungerar utan att de är medvetna om det. Men för oss andra krävs det både arbete och träning för att komma dit.

Men det finns också faktorer som kräver ett långsiktigt arbete för att få på plats. Där har vi idag mängder av kunskap från snart 20 års aktiv forskning inom den positiva psykologin.

Föreläsningen om Humörträning är sprängfylld med material kring hur man skiftar humör snabbt men också hur man med långsiktig träning kan bygga en värld där ett gott och vinnande humör triggas mer eller mindre utan ansträngning.

Om Du tycker att det här låter spännande, kontakta Jesper Caron för mer information och för att boka genom att KLICKA HÄR.